Ratarstvo

RJ Ratarstvo


Prirodni i tehnološki potencijali kojima raspolažemo, omogućuju proizvodnju koja se realizuje na oko 9.000 hektara od čega se 4.000 hektara nalazi pod savremenim i klasičnim sistemima za navodnjavanje.
Kontroliše se kompletna proizvodnja od odabira sortimenta i setve, do berbe i završetka prerade i obavlja se pod nadzorom stručnjaka po propisanim postupcima u skladu sa zahtevima sistema kvaliteta, pri čemu se primenjuju najsavremenije tehnologije proizvodnje i pouzdane metode kontrole.

Godišnje se proizvede oko 200.000 tona različitih ratarskih proizvoda. U centru za doradu semena uz primenu savremene tehnologije godišnje se doradi preko 20.000 tona najkvalitetnijeg semena.

Mehanizacija u poljoprivredi je osnovni činilac bržeg razvoja kvantiteta i kvaliteta proizvodnje, stoga smo i uveli u tehnologiju mehanizaciju velikih kapaciteta poslednje generacije.

Silos kapaciteta 44.000 tona zadovoljava sve uslove u pogledu očuvanja i sušenja zrnaste robe. Automatizovana mešaona stočne hrane godišnje proizvodi preko 31.000 tona raznih krmnih smeša i 400 tona premiksa za potrebe sopstvene stočarske proizvodnje.